Terug

Masterclass Ondernemend Onderhandelen

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Op dit moment is de Masterclass Ondernemend Onderhandelen helaas niet beschikbaar. Wij zijn voornemens de masterclass in het voorjaar van 2022 opnieuw aan te bieden. Wilt u een reminder ontvangen als de Masterclass Ondernemend Onderhandelen weer op het programma staat? Stuur dan een mailtje naar academy@deondernemer.nl. Dan houden wij u op de hoogte. 

In een maand tijd zorgen onze specialisten dat je in drie online sessies én een live simulatie een betere onderhandelaar wordt.

Verstevig je relaties, maak betere deals.

Als mkb-ondernemer onderhandel je voortdurend. Met klanten over een volgende opdracht, maar ook met collega’s en opdrachtnemers. Ervaren ondernemers beheersen deze kunst als geen ander. Daarin schuilt ook gevaar: wie vaak en veel onderhandelt, ontwikkelt ongemerkt een sterke comfortzone waardoor je veel waarde laat liggen. Onderhandelen gaat immers om méér dan alleen een goede prijs.

In onze masterclass Ondernemend Onderhandelen dagen we je uit om kritisch naar je comfortzone te kijken en samen met experts van het de Witt Institute meer waarde uit je onderhandelingen te halen. Je leert je relaties te verstevigen en zo je onderhandelvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Masterclass Ondernemend Onderhandelen:
✓ Ga aan de slag met de principes van de Harvard-methode van onderhandelen.
✓ Scherp je onderhandelingen aan met de expertise en ervaring van de fellows van het de Witt Institute en de andere deelnemers.
✓ Leer hoe je situaties tijdens deals beter herkent, voorbereidt en uitvoert.

✓ Stap uit je comfortzone! Versterk je onderhandelvaardigheden door middel van simulaties, clinics en zelf-assessments.

De masterclass heeft een praktische, interactieve insteek en bestaat uit drie online-sessies en een slot simulatie.

Programma opbouw
Sessie 1 (Online, woensdag 10 november, 08.00-10.00 u.)
De essentie van het onderhandelen, door Tim Masselink
✓ Gebruik de theoretische concepten van het onderhandelen om meer waarde te halen uit toekomstige onderhandelingen. (o.a. Harvard-methode)
✓ Leer de onderhandeling herkennen, effectief voor te bereiden en met plezier te voeren.

Sessie 2 (Online, woensdag 17 november, 08.00-10.00 u.)
Onderhandelen met verschillende partijen, door Maarten van Rossum en Anne de Graaf
✓ Hoe kun je verschillende typen onderhandelaars (banken, overheid, etc.) doorgronden? Leer what makes them tick.
✓ Engagement: bouw een effectief netwerk op van onderhandelpartners vóór, tijdens en na de onderhandelingen.

Sessie 3 (Online, woensdag 24 november, 08.00-10.00 u.)
De praktische “do’s and don’t’s”, door Elske Doets
✓ Wat moet je als MKB-ondernemer absoluut wel en absoluut niet doen in een onderhandeling?
✓ Herken de dirty tricks en leer hoe je deze kunt neutraliseren.
✓ Krijg praktische tips van de pro’s om met nog meer vertrouwen en rust deel te nemen aan je onderhandelingen.

Slot simulatie (live, woensdag 1 december, 09.00-12.30 u., plaats n.t.b.)
✓ Pas de theorie toe in de gesimuleerde praktijk.

Oefening baart deals
De sessies zijn praktisch en gebaseerd op de overtuiging dat je alleen beter wordt in onderhandelen door het te doen: veel oefenen dus.
Daarom gaat deze masterclass verder dan een expert die wel even vertelt hoe het allemaal werkt. De sessies zijn interactief: we stimuleren de deelnemers om eigen ervaringen en tips met elkaar te delen.
Je leert het meest in een veilige sfeer waar ruimte is om te leren, en waar je met humor naar je eigen (on)vermogens kunt kijken. Onze begeleiders zorgen daarvoor, en ze delen bovendien herkenbare anekdotes van zowel goed als minder goed verlopen onderhandelingen.

Investering
Wij bieden deze masterclass Ondernemend Onderhandelen aan voor slechts € 645,- per deelnemer (excl. btw).
Tijdsinvestering is ca. 2 uur per online-sessie (3x) en ca. 3 uur voor de live-sessie (exclusief reistijd)
Alle deelnemers ontvangen het boek Toponderhandelaars à € 26,95 bij inschrijving.

Ondernemend onderhandelen is een coproductie van:

De Ondernemer
;

Extra informatie

De masterclass Ondernemend Onderhandelen wordt gegeven door experts van het gerenommeerde "de Witt Institute for advanced negotiations". Dit instituut is vernoemd naar Johan de Witt (1625-1672), de beroemde raadpensionaris van het gewest Holland. Door zijn onderhandelingsvaardigheden slaagde hij erin om destijds een van de meest invloedrijke leiders ter wereld te zijn. Bij het Instituut brengen we experts op het gebied van onderhandelen bij elkaar.
Onderstaande experts delen hun expertise en ervaring tijdens deze masterclass:

Maarten van Rossum is Global Director Public Affairs bij Heineken. Hij is een van de oprichters van het de Witt Institute en op Harvard getraind in onderhandelen. Maarten is co-auteur van het boek Toponderhandelaars en was in het verleden raadadviseur van de minister-president. Hij heeft daarnaast veel onderhandeld als diplomaat in o.a. Brussel, Afghanistan en Washington.

Tim Masselink is directeur en onderhandelspecialist bij &Fluence. Hij is een van de oprichters van het de Witt institute en co-auteur van het boek Toponderhandelaars. Tim is commentator over onderhandelen voor diverse media (o.a. BNR, Radio1, NRC en WNL). Eerder werkte hij als onderhandelexpert bij Berenschot en bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael.

Elske Doets is eigenaar van Doets Reizen, initiator van de sociaal geëngageerde startup BuddyBold en oprichter van de Young Lady Business Academy (YLBA). Kernboodschap van Elske is dat we collectief moeten loskomen van oude denkpatronen en -reflexen. Elske is auteur van o.a. het boek Bloei en heeft als MKB-ondernemer ruim 20 jaar ervaring met ondernemend en succesvol onderhandelen.

Anne de Graaf is Manager Global Public Affairs bij Heineken en fellow bij het de Witt Institute. Ze traint professionals uit de publieke en private sector in onderhandelen. Eerder werkte ze als internationaal onderhandelaar en vertegenwoordigde ze o.a. Nederland bij de financiële onderhandelingen over de meerjarenbegroting in Brussel.