• Voor ondernemers met groeiambitie
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug

Jitske Kramer: Verbindend Leiderschap - 18 maart

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Online seminar van Jitske Kramer

Bouwen aan teamgevoel, trots en welzijn in hybride organisaties. Tijdens een pandemie. 

Werk heeft het gebouw verlaten

Als moderne nomaden hebben we ons kantoorkamp opgeslagen op zolder of slaapkamer. Eerst was dat nog spannend, op werkvakantie in huis. Maar we beseffen steeds meer: werkprocessen zijn voor altijd veranderd. We vallen niet snel meer terug in oude patronen.

Remote of hybride werken is een blijvertje

Corona maatregelen dagen voortdurend uit tot bijstellen, veranderen en vernieuwen. En dat stelt totaal andere eisen aan jou als leider:
- Hoe zorg je voor verbinding en teamgeest?
- Hoe werken communicatie, besluitvorming, hiërarchie en conflict?
- Hoe kun je als leider ‘Dichtbij op Afstand’ zijn?

Een frisse kijk op jouw rol in een Cultuurshock

Jitske Kramer ging op zoek naar antwoorden op deze vragen in de antropologie. En ze vond verrassende lessen die leiders zoals jij écht houvast geven. Richting en inspiratie. Geen kant-en-klaar recept, maar een frisse kijk op jouw rol in deze cultuurshock waar we samen inzitten. Je voelt meteen aan: dit gaat me helpen. Ik weet en voel wat me te doen staat. En ik weet dat ik het kan.

Jitske doet dat niet alleen: ze nodigt een aantal speciale gasten uit.

Programma donderdag 18 maart 2021

14:00 | Start
Blok 1: Cultuurshock!

We voelen aan: Corona heeft sommige werkprocessen definitief veranderd. Wat is tijdelijk en wat is blijvend aan de cultuurshock die we nu ondergaan? Een spoedcursus antropologie geeft handvatten om naar je organisatiecultuur te kijken en antwoord te geven op de vraag: is deze tijd een crisis of een transformatie? En wat gebeurt er als straks alle corona-maatregelen vervallen?

Blok 2: Hybride werken

Wat betekent locatie- en tijdonafhankelijk werken voor processen die zich thuis voelen in een kantoorgebouw? Zoals besluitvorming, hiërarchie, conflicten en communicatie? Hybride werken vormt een extra risico voor onethisch gedrag. Hoe stuur je op afstand en hoe zorg je dat mede­werkers de organisatiewaarden naleven, ook als je elkaar niet dagelijks ziet?

Blok 3: Digitaal menselijk leiderschap

Als leider ben je het cement tussen de stenen in je organisatie. Cultuur zit tussen mensen, in de relaties, in de emoties. Hoe zorg je voor trots en het welzijn van je mensen? Hoe breng je warmte en verbinding in online meetings? Hoe voer je ook de lastige gesprekken online?

Blok 4: Omgaan met veranderingen

Hoe help je mensen om het enorme verandertempo bij te benen? En hoe ga je daar zelf mee om? Welke leiderschapsstijl hoort daarbij. Hoe benut je dit wereldwijde ‘ondertussen’ om tot duurzame veranderingen te komen in jouw organisatie?

18:00 | Einde

;