Dr. Sofya Isaakyan

Assistant Professor Organisational Behaviour and Personnel Management, Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit Rotterdam

'De beste leiders zijn zij die alles kunnen en durven te delegeren, behalve het werk dat uitsluitend zij kunnen doen'

'Leiderschap kun je leren. Door in jezelf te investeren, boeken te lezen, cursussen te volgen'

Dr. Isaakyan richt zich op het begrijpen van ideeën en zorgen van werknemers en de bijbehorende reacties van managers en teamleden. Ook onderzoekt ze factoren die de ontwikkeling van leiderschap en de identiteit van leiders beïnvloeden.

'Voor veel managers is leren delegeren moeilijk. Voor mij betekent dat namelijk: leren om te leiden, in plaats van alles zelf te willen doen.' Universitair docent Sofya Isaakyan, expert op het gebied van leiderschap en organisatiegedrag, adviseert ondernemers op Het Groeicollege Leiderschap hoe ze het beste een team kunnen leiden.

Als geen ander kent Sofya Isaakyan de verantwoordelijkheid van het aansturen van een team. De universitair docent ('Assistant Professor') op het gebied van leiderschap en organisatiegedrag aan de Erasmus Universiteit geeft het hele jaar door les. Tijd vinden voor research is vaak lastig voor haar. ,,Ik werk daarom vaak met onderzoeks- en onderwijsassistenten en delegeer hen verschillende taken, waaronder bijvoorbeeld het voorbereiden van datasets voor mijn onderzoek. Het liefst zou ik dat werk zelf doen, maar het is technisch werk dat veel tijd kost. Tijd die ik liever besteed aan het schrijven van een paper of het voorbereiden van een interessant college voor mijn studenten. Gelukkig zijn de onderzoeksassistenten met wie ik werk heel goed in het invoeren van gegevens en leren ze er ook veel van. Goed voor hun ontwikkeling én voor de mijne, want ik leer er ook van."

Maak alvast kennis met Het Groeicollege Leiderschap of